Behandeling

 

 

Waaruit bestaat een pedicure-behandeling?10 juli 2012 1 20120710 1929713184

Het spreekt vanzelf dat de behandeling wordt afgestemd op uw wensen en klachten.

In de praktijk wordt gewerkt met moderne apparatuur.

Een pedicure houdt zich met voeten bezig en heeft zich hierin gespecialiseerd. 
De taak van de pedicure is het behandelen van allerlei voetgebreken. Ook het signaleren van bijzonderheden en het geven van voorlichting waardoor ergere voetklachten worden voorkomen hoort daarbij.
Ook is het de taak van een pedicure om hygiënisch te werken. Hiervoor heeft de HBA (Hoofdbedrijfschap Ambachten) een code opgesteld, de HAM-code. (Hygiëne, Arbo en Milieu).

Pedicures die zijn aangesloten bij Provoet zijn verplicht volgens deze code te werken.Tot de werkzaamheden van een pedicure behoren onder andere het verwijderen van eelt en kloven, en likdoorns. Het op de juiste wijze knippen en frezen van nagels, en diverse nagelproblemen oplossen. Het geven van adviezen en het opsporen en zoveel mogelijk wegnemen van de klachten behoort ook tot hun taak. Tot slot van de behandeling een ontspannende voetmassage.

Om u goed van dienst te kunnen zijn en te blijven, moeten workshops, cursussen en opleidingen worden gevolgd. Bovendien zijn er wettelijke eisen waaraan de praktijk moet voldoen. Er worden ook eisen gesteld aan de opleidingsinstituten. Kortom, er zijn veel veranderingen gaande.Nagels


Uw nagels worden op de juiste wijze geknipt, gefreesd en de nagelomgeving wordt gereinigd. Ook worden uw nagels gepolijst.Eelt, Likdoorns en Kloven


Wanneer de bovenlaag van de huid is verdikt, noemen we dat eelt. Eelt ontstaat door teveel druk en wrijving. Eigenlijk is gewoon een natuurlijk beschermingsmechanisme van het lichaam. Sommige mensen hebben er echter zoveel van, dat de eeltplekken pijnlijk zijn met het lopen, door de pedicure wordt overtollig eelt verwijderd.

Een likdoorn is een naar binnen gegroeide, verharde eeltkern. Over het algemeen wordt een likdoorn in een eeltplek gevormd. Wanneer de dode cellen (eelt) niet meer naar buiten weg kunnen door druk van buitenaf, gaat het eelt in plaats van naar buiten zich een weg naar binnen zoeken. Dit kan erg pijnlijk zijn.

Al het overtollige eelt wordt verwijderd en de eeltpit weggefreesd, zodat de plek pijnvrij is. Indien de plaats toch nog wat pijnlijk aanvoelt wordt deze drukvrij gelegd.


Kloven aan de hiel kunnen erg pijnlijk zijn. Dit wordt veroorzaakt door een rand eelt aan de hiel. Door de pedicure wordt het eelt verwijderd en dan de kloven behandeld, hierna wordt een verzachtende crème aangebracht.
Ingroeiende nagel


Deze aandoening komt vaak voor aan de grote teen.  Een ingroeiende nagel heeft een nagelrand of nagelpunt die in de nagelplooi drukt en daardoor pijnklachten geeft. Hierdoor kan er ook eeltvorming in de nagelplooi ontstaan. In een volgende fase zal de nagel de huid binnendringen en hier een ontsteking veroorzaken. Zo'n ingegroeide nagel is meestal erg pijnlijk.

In de eerste fase kan de pedicure de nagel als volgt behandelen: Eerst wordt de nagelplooi goed schoongemaakt. Daarna wordt de nagelkant met de frees iets afgevlakt. Als laatste wordt de nagel drukvrij gelegd om de groei in goede banen te leiden.Mycosenagel


Dit is een aandoening die heel veel voorkomt, schimmelnagel, ook wel kalknagel genoemd.

De nagel wordt tijdens de behandeling zo nodig dunner gemaakt en gepolijst. Ook is het heel belangrijk de nagelomgeving te reinigen.

Er zijn goede medicamenten verkrijgbaar om de nagels weer gezond te krijgen.